Tomatensoep met balletjes! Wie wordt er niet blij van? Deze versie is met kipgehaktballetjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Carrot
2 stalk
Celery
(Contains Celery)
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
2 piece
Tomato
¼
Tomato paste
1 piece
Bay leaf
½ can
Tinned cherry tomatoes
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
1 piece
White bread roll
25 g
Grated aged Gouda
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
200 milliliters
Low sodium chicken stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de bleekselderij in halve maantjes van 2 cm dik. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water of maak gebruik van natriumarme bouillon.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui samen met de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de tomaat en pruimtomaat in grove stukken.
Verlaag het vuur, voeg de tomatenpuree, pruimtomaat, tomaat en laurierblad toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, de cherrytomaten in blik en de kippenbouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 - 15 minuten koken. Snijd ondertussen het tarwebroodje in blokjes en draai van het kipgehakt met Italiaanse kruiden 12 kleine gehaktballetjes per persoon.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kleine gehaktballetjes 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el roomboter toe aan dezelfde koekenpan en voeg de broodblokjes toe. Bak krokant in 6 - 8 minuten en voeg de laatste minuut de helft van de kaas toe zodat deze kan gratineren. Schep goed om.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur en verwijder het laurierblad uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Zet de soep terug op het vuur en voeg de gehaktballetjes toe. Laat de soep nog 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de kaascroutons en serveer samen met de overige geraspte kaas.