Tomatensoep met kipgehaktballetjes
Tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met kipgehaktballetjes

met zelfgemaakte kaascroutons

Tomatensoep met balletjes! Wie wordt er niet blij van? Deze versie is met kipgehaktballetjes.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

2 stalk

Celery

(Contains Celery)

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

2 piece

Tomato

¼

Tomato paste

1 piece

Bay leaf

½ can

Tinned cherry tomatoes

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

1 piece

White bread roll

25 g

Grated aged Gouda

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

200 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories837 kcal
Energy (kJ)3501 kJ
Fat46 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate62 g
Sugar25 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein38 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de bleekselderij in halve maantjes van 2 cm dik. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water of maak gebruik van natriumarme bouillon.

Groenten stoven
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui samen met de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de tomaat en pruimtomaat in grove stukken.

Soep maken
3

Verlaag het vuur, voeg de tomatenpuree, pruimtomaat, tomaat en laurierblad toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, de cherrytomaten in blik en de kippenbouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 - 15 minuten koken. Snijd ondertussen het tarwebroodje in blokjes en draai van het kipgehakt met Italiaanse kruiden 12 kleine gehaktballetjes per persoon.

Gehaktballetjes bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kleine gehaktballetjes 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el roomboter toe aan dezelfde koekenpan en voeg de broodblokjes toe. Bak krokant in 6 - 8 minuten en voeg de laatste minuut de helft van de kaas toe zodat deze kan gratineren. Schep goed om.

Soep afwerken
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur en verwijder het laurierblad uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Zet de soep terug op het vuur en voeg de gehaktballetjes toe. Laat de soep nog 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de kaascroutons en serveer samen met de overige geraspte kaas.