Zalmfilet met citroen-kruidensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met citroen-kruidensaus

Zalmfilet met citroen-kruidensaus

met panko-sperziebonen en cherrytomatensalade

Panko is een soort paneermeel uit Japan met een extra grove korrel. Dit geeft een extra knapperig korstje bij het bakken!

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Mosterd
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Grove mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4222 kJ
Energie (kcal)1009 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11.8 g
Eiwitten33.6 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de koekenpan en bak nog 5 - 8 minuten verder, of tot ze klaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen koken
2

Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden samen met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1 tl honing. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng goed en bewaar apart. Voeg de salade vlak voor serveren toe aan de cherrytomaten.

Tonijn bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Haal uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Panko-sperziebonen bereiden
5

Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zalm over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.