Zalmfilet met citroen-kruidensaus
Zalmfilet met citroen-kruidensaus

Zalmfilet met citroen-kruidensaus

met panko-sperziebonen en cherrytomatensalade

Panko is een soort paneermeel uit Japan met een extra grove korrel. Dit geeft een extra knapperig korstje bij het bakken!

Allergens:
Wheat
Egg
Mustard
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

5 g

Fresh dill & chives

¼ piece

Lemon

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

25 g

Lemon mayonnaise with black pepper

(Contains Egg, Mustard, Soy)

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Wholegrain mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4222 kJ
Calories1009 kcal
Fat70.2 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate58.5 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein33.6 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de koekenpan en bak nog 5 - 8 minuten verder, of tot ze klaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen koken
2

Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden samen met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1 tl honing. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng goed en bewaar apart. Voeg de salade vlak voor serveren toe aan de cherrytomaten.

Tonijn bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Haal uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Panko-sperziebonen bereiden
5

Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zalm over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.