Panko is een soort paneermeel uit Japan met een extra grove korrel. Dit geeft een extra knapperig korstje bij het bakken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
5 g
Fresh dill & chives
¼ piece
Lemon
30 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present Celery)
½ piece
Garlic
125 g
Red cherry tomatoes
50 g
Pre-cut green beans
(May be present Celery)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
25 g
Lemon mayonnaise with black pepper
(Contains Egg, Mustard, Soy)
1 piece
Salmon fillet
(Contains Fish)
1 tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Wholegrain mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de koekenpan en bak nog 5 - 8 minuten verder, of tot ze klaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden samen met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1 tl honing. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng goed en bewaar apart. Voeg de salade vlak voor serveren toe aan de cherrytomaten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Haal uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de zalm over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.