Tortillapizza met gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tortillapizza met gekruid rundergehakt

met zoetzure rode ui

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Mexicaanse groentemix

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3438 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11.5 g
Eiwitten36.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik.
  • Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en het gehakt toe en bak los in 3 minuten.
  • Blus het gehakt af met de passata en meng de mexicaanse kruiden erdoor. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de Mexicaanse groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

3
  • Verspreid de tortilla's over een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verdeel vervolgens de gehakt-tomatensaus over de tortilla's en verdeel hierover de groentenmix.
  • Bestrooi met de kaas.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
4
  • Verdeel de tortillapizza's over de borden. En snijd in stukken.
  • Garneer met de gepekelde ui.