Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

140 gram

Mais in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Rundergehakt

3 stuk(s)

Witte tortilla

10 gram

Gezouten pinda's

5 gram

Verse munt

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)953 kcal
Energie (kJ)3988 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.4 g
Eiwitten45 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de schil van de limoen en snijd dan in partjes. Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Gehakt bakken
2

Meng in een kleine kom de knoflook, gember, sojasaus en per persoon: 1/2 tl limoenschil en 1/2 el water. Pers er vervolgens een partje limoen per persoon boven uit. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Smaakmakers bereiden
3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de marinade toe bij het rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's en de blaadjes van de verse munt grof. Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt en voeg per persoon 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt toe.

Serveren
4

Serveer de mais, slamix, gesneden witte kool en wortel, pinda's, verse munt, gebakken rundergehakt en partjes limoen allemaal in verschillende kommen. Serveer met het mayonaisesausje. Verdeel de mini-tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen.