Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

70 gram

Mais in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)915 kcal
Energie (kJ)3828 kJ
Vetten56.7 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers12 g
Vezels9.1 g
Eiwitten33.3 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Gehakt bakken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gember, sojasaus en 1/2 el water per persoon tot een marinade (zie Tip).
  • Pers er vervolgens 1 limoenpartje per persoon boven uit.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Smaakmakers bereiden
3
  • Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Hak ondertussen de pinda's en de verse muntblaadjes grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt met per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt.

Serveren
4
  • Serveer de mais, slamix, gesneden wittekool en wortel, pinda's, verse munt, limoenpartjes en het gebakken rundergehakt allemaal in verschillende kommen.
  • Serveer met het mayonaisesausje.
  • Verdeel de mini-tortilla’s over de borden en laat iedereen zelf de tortilla's beleggen.