Volkoren tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

Volkoren tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Limoen

70 gram

Mais in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

45 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Wittekool en wortel

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3758 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten56.2 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten57.7 g
waarvan suikers14 g
Vezels14.6 g
Eiwitten34.3 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Gehakt bakken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gemberpuree, sojasaus en 1/2 el water per persoon tot een marinade (zie Tip).
  • Pers er vervolgens 1 limoenpartje per persoon boven uit.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 -3 minuten in de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Smaakmakers bereiden
3
  • Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Hak ondertussen de pinda's en de verse muntblaadjes grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt, dus per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt.

Serveren
4
  • Serveer de mais, slamix, gesneden wittekool en wortel, pinda's, verse munt, limoenpartjes en het gebakken rundergehakt allemaal in verschillende kommen.
  • Serveer met het mayonaisesausje.
  • Verdeel de mini-tortilla’s over de borden en laat iedereen zelf de tortilla's beleggen.