Tortilla's met knoflook-citroengarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met knoflook-citroengarnalen

Tortilla's met knoflook-citroengarnalen

met avocado, paprika en mangochutney

Receptontwikkelaar Sylvie: "Mijn liefde voor de combinatie zoet en hartig vind je terug in dit recept. Ik heb ervoor gekozen om de frisse garnalen, zoete mangochutney en lichtpittige Mexicaanse kruiden te combineren met romige avocado. Deze ingrediënten zorgen samen voor een mooie smaakbalans."

Allergenen :
Mosterd
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Avocado

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3520 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten57.4 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten52.3 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels14.2 g
Eiwitten22.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Aluminiumfolie
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de garnalen met de knoflook en de olijfolie met citroenaroma. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in repen.
  • Rasp de wortel.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise met de witte balsamicoazijn. 
  • Voeg de wortel en de helft van de koriander toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.
Bak de garnalen
3
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verhit 1/2 el zonnebloem per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 3 - 5 minuten.
  • Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de garnalen toe en bak 1 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Besmeer de tortilla's met de mangochutney.
  • Beleg met de gebakken groenten en garnalen, de wortelsalade en de avocado.
  • Garneer met de overige koriander.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.