Tortilla's met knoflook-citroengarnalen
Tortilla's met knoflook-citroengarnalen

Tortilla's met knoflook-citroengarnalen

met avocado, paprika en mangochutney

Receptontwikkelaar Sylvie: "Mijn liefde voor de combinatie zoet en hartig vind je terug in dit recept. Ik heb ervoor gekozen om de frisse garnalen, zoete mangochutney en lichtpittige Mexicaanse kruiden te combineren met romige avocado. Deze ingrediënten zorgen samen voor een mooie smaakbalans."

Allergens:
Mustard
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Avocado

½ sachet(s)

Mexican-style spices

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

½ piece

Romano pepper

½ piece

Onion

10 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Carrot

3 piece

Wholewheat mini tortilla

(Contains Wheat)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Garlic

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3520 kJ
Calories841 kcal
Fat57.4 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate52.3 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein22.1 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Aluminum Foil
Large Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de garnalen met de knoflook en de olijfolie met citroen. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in repen.
  • Rasp de wortel.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise met de witte balsamicoazijn. 
  • Voeg de wortel en de helft van de koriander toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.
Garnalen bakken
3
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verhit 1/2 el zonnebloem per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 3 - 5 minuten.
  • Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de garnalen toe en bak 1 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Besmeer de tortilla's met de mangochutney.
  • Beleg met de gebakken groenten, de garnalen, de wortelsalade en de avocado.
  • Garneer met de overige koriander.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.