.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
85 gram
Falafel met tomaat
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 gram
Dille, munt en bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Magere yoghurt
1 blik(ken)
Kikkererwten
⅕ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
2 stuk(s)
Bruine tortilla
¼ tl
Zout
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik en de rode ui in halve ringen. Verdeel de wortel en rode ui, apart van elkaar, op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Leg de ongepelde knoflooktenen erbij en bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en bewaar apart. Bak daarna de falafel 3 - 4 minuten op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in reepjes van 1/2 cm dik en ongeveer 3 - 4 cm lang. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de tomaat met de verse kruiden en 2/3 van de komkommer. Voeg per persoon 1/2 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de helft van de yoghurt met 1/2 tl mosterd per persoon en breng op smaak met peper en zout. Laat daarna de kikkererwten uitlekken. Bewaar het vocht apart.
Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Ook bevatten ze veel vitaminen; wel 4 tot 5x meer vitamine E dan elke andere peulvrucht. Vitamine E versterkt je weerstand.
Meng in een hoge kom de kikkererwten met per persoon: 2 el kikkererwtenvocht, 1/2 el citroensap, 1/2 tl komijnpoeder, 1/4 tl zout en de overige yoghurt en pureer met een staafmixer tot een stevige hummus spread.
Tip: Wist je dat men gemiddeld maar aan 60% van de aanbevolen hoeveelheid vezels komt per dag? Door de kikkererwten, volkoren tortilla's en ruim 350 g groente zit je daar met deze maaltijd al bijna overheen!
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Druk de gepofte knoflookteen uit de schil en voeg samen met de ovenwortels bij de gepureerde kikkererwten. Breng op smaak met peper en pureer met de staafmixer. Voeg eventueel wat extra vocht van de kikkererwten toe om het smeuïger te maken en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.
Tip: Vergeet niet om na de groente de falafel nog 3 - 4 minuten in de oven te bakken.
Verdeel de tortilla's over de borden. Halveer de falafelballetjes en beleg elke tortilla met de wortelhummus, de halve falafelballetjes, salade en rode ui. Besprenkel met de yoghurtsaus en vouw de tortilla dicht. Gebruik niet alle wortelhummus zodat je de overige kan dippen met de achtergehouden komkommerreepjes.
Tip: Smeer een klein beetje van de hummus aan de zijkanten van de tortilla, dan blijven ze goed dichtplakken.