Tortilla's met wortelhummus en falafel
Tortilla's met wortelhummus en falafel

Tortilla's met wortelhummus en falafel

met yoghurt en frisse salade

.

Tags:
Calorie Smart
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

85 g

Tomato falafel

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

¼ piece

Lemon

50 g

Low-fat yogurt

1 can

Chickpeas

⅕ sachet(s)

Ground cumin

2 piece

Wholewheat tortilla

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Salt

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories616 kcal
Energy (kJ)2577 kJ
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate76 g
Sugar18 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein20 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl
Small Bowl
High-Sided Bowl
Stick Blender
Bowl

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik en de rode ui in halve ringen. Verdeel de wortel en rode ui, apart van elkaar, op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Leg de ongepelde knoflooktenen erbij en bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en bewaar apart. Bak daarna de falafel 3 - 4 minuten op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in reepjes van 1/2 cm dik en ongeveer 3 - 4 cm lang. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de tomaat met de verse kruiden en 2/3 van de komkommer. Voeg per persoon 1/2 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Meng in een kleine kom de helft van de yoghurt met 1/2 tl mosterd per persoon en breng op smaak met peper en zout. Laat daarna de kikkererwten uitlekken. Bewaar het vocht apart.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Ook bevatten ze veel vitaminen; wel 4 tot 5x meer vitamine E dan elke andere peulvrucht. Vitamine E versterkt je weerstand.

Hummus voorbereiden
4

Meng in een hoge kom de kikkererwten met per persoon: 2 el kikkererwtenvocht, 1/2 el citroensap, 1/2 tl komijnpoeder, 1/4 tl zout en de overige yoghurt en pureer met een staafmixer tot een stevige hummus spread.

Tip: Wist je dat men gemiddeld maar aan 60% van de aanbevolen hoeveelheid vezels komt per dag? Door de kikkererwten, volkoren tortilla's en ruim 350 g groente zit je daar met deze maaltijd al bijna overheen!

Hummus afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Druk de gepofte knoflookteen uit de schil en voeg samen met de ovenwortels bij de gepureerde kikkererwten. Breng op smaak met peper en pureer met de staafmixer. Voeg eventueel wat extra vocht van de kikkererwten toe om het smeuïger te maken en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.

Tip: Vergeet niet om na de groente de falafel nog 3 - 4 minuten in de oven te bakken.

Serveren
6

Verdeel de tortilla's over de borden. Halveer de falafelballetjes en beleg elke tortilla met de wortelhummus, de halve falafelballetjes, salade en rode ui. Besprenkel met de yoghurtsaus en vouw de tortilla dicht. Gebruik niet alle wortelhummus zodat je de overige kan dippen met de achtergehouden komkommerreepjes.

Tip: Smeer een klein beetje van de hummus aan de zijkanten van de tortilla, dan blijven ze goed dichtplakken.