Tortillataart met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortillataart met kipgehakt

Tortillataart met kipgehakt

met mais en een frisse tomatensalsa

Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kan de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

70 gram

Mais in blik

2 stuk(s)

Witte tortilla

25 gram

Geraspte cheddar

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)732 kcal
Energie (kJ)3064 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.7 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais af.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de paprika en 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 3 minuten. Meng de tomatenblokjes en mais erdoor, laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Tortillataart maken
3

Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier. Beleg de tortilla met de tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de geraspte cheddar. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of totdat de cheddar mooi goudbruin is gekleurd.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.

Salsa maken en serveren
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de tomaat, de bladpeterselie en het sap van 1 partje limoen per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tortillataart in punten. Verdeel de punten tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.