Tortillataart met kipgehakt
Tortillataart met kipgehakt

Tortillataart met kipgehakt

met mais en een frisse tomatensalsa

Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kan de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.

Tags:
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

1 pack

Chopped tomatoes

70 g

Corn

2 piece

Flour tortillas

25 g

Grated cheddar

1 piece

Tomato

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories732 kcal
Energy (kJ)3064 kJ
Fat22 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate79 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais af.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de paprika en 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 3 minuten. Meng de tomatenblokjes en mais erdoor, laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Tortillataart maken
3

Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier. Beleg de tortilla met de tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de geraspte cheddar. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of totdat de cheddar mooi goudbruin is gekleurd.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.

Salsa maken en serveren
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de tomaat, de bladpeterselie en het sap van 1 partje limoen per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tortillataart in punten. Verdeel de punten tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.