Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht met tomaat en ei. Het wordt op elk moment van de dag gegeten en is lekker met wat brood. Vandaag bereid je het gerecht met geitenkaas en bak je een speltbaguette van onze leverancier Le Perron af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
3 stuk(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Biologisch bruin rozenbroodje
(Bevat Gluten, Gerst, Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Lupine, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snipper de ui en snijd of hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in repen en de tomaat in blokjes. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de tijm en peterselie fijn. Bewaar de kruiden apart van elkaar.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Rooster het komijnzaad, zonder olie, 1 minuut.
Voeg de olijfolie, ui, knoflook en rode peper toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de paprika, tomaat en de tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg daarna 50 ml water per persoon toe aan de groenten en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen het rozenbroodje in op 4 plekken. Verdeel de roomboter en de helft van de peterselie over de snedes. Bak het broodje 8 minuten in de oven.
Maak ruimtes in de wok of hapjespan en breek in elke ruimte een ei. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat het ei in 10 minuten stollen. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met het rozenbroodje.