Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht met tomaat en ei. Het wordt op elk moment van de dag gegeten en is lekker met wat brood. Vandaag bereid je het gerecht met geitenkaas en bak je een speltbaguette van onze leverancier Le Perron af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Rode paprika
2 unit
Pruimtomaat
2 unit
Verse tijm
(May be present Celery)
3 unit
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 unit
Biologisch bruin rozenbroodje
(Contains Gluten, Barley, Wheat May be present Egg, Mustard, Lupin, Gluten, Milk, Sesame, Soy)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snipper de ui en snijd of hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in repen en de tomaat in blokjes. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de tijm en peterselie fijn. Bewaar de kruiden apart van elkaar.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Rooster het komijnzaad, zonder olie, 1 minuut.
Voeg de olijfolie, ui, knoflook en rode peper toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de paprika, tomaat en de tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg daarna 50 ml water per persoon toe aan de groenten en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen het rozenbroodje in op 4 plekken. Verdeel de roomboter en de helft van de peterselie over de snedes. Bak het broodje 8 minuten in de oven.
Maak ruimtes in de wok of hapjespan en breek in elke ruimte een ei. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat het ei in 10 minuten stollen. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met het rozenbroodje.