Traditionele shakshuka met ei en bruin rozenbroodje
Traditionele shakshuka met ei en bruin rozenbroodje

Traditionele shakshuka met ei en bruin rozenbroodje

Een Israëlisch gerecht met rode groenten

Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht met tomaat en ei. Het wordt op elk moment van de dag gegeten en is lekker met wat brood. Vandaag bereid je het gerecht met geitenkaas en bak je een speltbaguette van onze leverancier Le Perron af.

Allergens:
Gluten
Barley
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode paprika

2 unit

Pruimtomaat

2 unit

Verse tijm

(May be present Celery)

3 unit

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Biologisch bruin rozenbroodje

(Contains Gluten, Barley, Wheat May be present Egg, Mustard, Lupin, Gluten, Milk, Sesame, Soy)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2029 kJ
Calories485 kcal
Fat19 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate28 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein17 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snipper de ui en snijd of hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in repen en de tomaat in blokjes. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de tijm en peterselie fijn. Bewaar de kruiden apart van elkaar.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Rooster het komijnzaad, zonder olie, 1 minuut.

4

Voeg de olijfolie, ui, knoflook en rode peper toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de paprika, tomaat en de tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg daarna 50 ml water per persoon toe aan de groenten en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen het rozenbroodje in op 4 plekken. Verdeel de roomboter en de helft van de peterselie over de snedes. Bak het broodje 8 minuten in de oven.

6

Maak ruimtes in de wok of hapjespan en breek in elke ruimte een ei. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat het ei in 10 minuten stollen. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met het rozenbroodje.