Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde rode ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
20 gram
Pikante uienchutney
5 gram
Verse salie
½ stuk(s)
Gele wortel
½ el
Olijfolie
25 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode ui en snijd in grove halve ringen. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Hak de salie grof.
Meng de aardappelen, wortelen, rode ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een grote kom. Bereid de bouillon.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot goudbruin. Schep halverwege een keer om voeg de salie toe aan de traybake.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en zet apart met deksel op de pan.
Serveer de aardappelen en groenten met de worst. Giet de saus erover.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.