Traybake met Brandt & Levie worst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met Brandt & Levie worst

Traybake met Brandt & Levie worst

met wortel, appel en jus van uienchutney

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde rode ui.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

20 gram

Pikante uienchutney

5 gram

Verse salie

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2737 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.7 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode ui en snijd in grove halve ringen. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Hak de salie grof.

Groenten mengen
2

Meng de aardappelen, wortelen, rode ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een grote kom. Bereid de bouillon.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Traybake bakken
3

Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot goudbruin. Schep halverwege een keer om voeg de salie toe aan de traybake.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Saus bereiden
5

Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en zet apart met deksel op de pan.

Serveren
6

Serveer de aardappelen en groenten met de worst. Giet de saus erover.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.