Traybake met Brandt & Levie worst
Traybake met Brandt & Levie worst

Traybake met Brandt & Levie worst

met wortel, appel en jus van uienchutney

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde rode ui.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Apple

1 piece

Carrot

½ piece

Red onion

150 g

Potatoes

1 piece

Pork sausage with Cheddar and red onion

20 g

Onion chutney

5 g

Fresh sage

½ piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

25 milliliters

Low sodium chicken stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories654 kcal
Energy (kJ)2737 kJ
Fat42 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate48 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein18 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode ui en snijd in grove halve ringen. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Hak de salie grof.

Groenten mengen
2

Meng de aardappelen, wortelen, rode ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een grote kom. Bereid de bouillon.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Traybake bakken
3

Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot goudbruin. Schep halverwege een keer om voeg de salie toe aan de traybake.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Saus bereiden
5

Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en zet apart met deksel op de pan.

Serveren
6

Serveer de aardappelen en groenten met de worst. Giet de saus erover.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.