Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans, naar de vorm van deze pasta. De drie kleuren van de pasta zien er niet alleen vrolijk uit, ze voegen ook een subtiele smaak toe. De groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta. In dit gerecht combineer je tonijn met groene pesto, een onverwacht lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Rode cherrytomaten
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
90 gram
Conchiglie tricolore
(Bevat Gluten)
30 gram
Mesclun
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.
Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.
Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta in tonijnsaus met de salade.