Tricolore pasta in tonijn-pestosaus
Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemengde sla

Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans, naar de vorm van deze pasta. De drie kleuren van de pasta zien er niet alleen vrolijk uit, ze voegen ook een subtiele smaak toe. De groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta. In dit gerecht combineer je tonijn met groene pesto, een onverwacht lekkere combinatie!

Allergens:
Fish
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Rode cherrytomaten

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

90 g

Conchiglie tricolore

(Contains Gluten)

30 g

Mesclun

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3498 kJ
Calories836 kcal
Fat46 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate71 g
Sugar7 g
Dietary Fiber10 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Strainer
Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de salade.