Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans, naar de vorm van deze pasta. De drie kleuren van de pasta zien er niet alleen vrolijk uit, ze voegen ook een subtiele smaak toe. De groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta. In dit gerecht combineer je tonijn met groene pesto, een onverwacht lekkere combinatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
125 g
Rode cherrytomaten
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains Fish)
90 g
Conchiglie tricolore
(Contains Gluten)
30 g
Mesclun
40 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.
Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.
Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta in tonijnsaus met de salade.