Tricolore-pasta met pompoen en ricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tricolore-pasta met pompoen en ricotta

Tricolore-pasta met pompoen en ricotta

Met citroen, salie en amandelen

Dit is een heerlijke pasta voor een gure herfstdag. Je bereidt de pompoen met schil, dat scheelt een hoop werk! De frisse citroen die door de ricotta gaat is een mooie tegenhanger van de zoete pompoen. De gezouten amandelen geven het gerecht extra diepgang.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Hokkaido pompoen

6 leaves

Verse salie

90 gram

Conchiglie tricolore

(Bevat Gluten)

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snijd de hokkaido pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil van de pompoen zitten.

Pompoen in de oven
2

Snijd de pompoenparten in blokjes van ongeveer 1 cm en doe ze in een ovenschaal t. Pluk de blaadjes salie van de takjes. Meng de pompoen met de salieblaadjes en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de pompoen in 25 – 30 minuten gaar in de oven. Schep halverwege om.

Conchiglie koken
3

Kook ondertussen de conchiglie tricolore, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Ricotta aanmaken
4

Hak ondertussen de amandelen grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Meng in een kom de ricotta met 4 tl citroensap per persoon en ongeveer 1/2 tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

Conchiglie mengen
5

Meng de conchiglie met de ricotta en 3/4 van de blokjes pompoen en salie uit de oven.

Serveren
6

Verdeel de conchiglie met pompoen en ricotta over de borden en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak. Garneer met de overige blokjes pompoen en de amandelen.