Tricolore-pasta met pompoen en ricotta
Tricolore-pasta met pompoen en ricotta

Tricolore-pasta met pompoen en ricotta

Met citroen, salie en amandelen

Dit is een heerlijke pasta voor een gure herfstdag. Je bereidt de pompoen met schil, dat scheelt een hoop werk! De frisse citroen die door de ricotta gaat is een mooie tegenhanger van de zoete pompoen. De gezouten amandelen geven het gerecht extra diepgang.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Hokkaido pompoen

6 leaves

Verse salie

90 g

Conchiglie tricolore

(Contains Gluten)

10 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

½ unit

Citroen

75 g

Ricotta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2527 kJ
Calories604 kcal
Fat24 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate71 g
Sugar11.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein20 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Bowl
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snijd de hokkaido pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil van de pompoen zitten.

Pompoen in de oven
2

Snijd de pompoenparten in blokjes van ongeveer 1 cm en doe ze in een ovenschaal t. Pluk de blaadjes salie van de takjes. Meng de pompoen met de salieblaadjes en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de pompoen in 25 – 30 minuten gaar in de oven. Schep halverwege om.

Conchiglie koken
3

Kook ondertussen de conchiglie tricolore, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Ricotta aanmaken
4

Hak ondertussen de amandelen grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Meng in een kom de ricotta met 4 tl citroensap per persoon en ongeveer 1/2 tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

Conchiglie mengen
5

Meng de conchiglie met de ricotta en 3/4 van de blokjes pompoen en salie uit de oven.

Serveren
6

Verdeel de conchiglie met pompoen en ricotta over de borden en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak. Garneer met de overige blokjes pompoen en de amandelen.