Trifle met appel en peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Peer

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Gemalen kaneel

½ tl

Verse gember

15 gram

Stroopwafelkruimels

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1177 kJ
Energie (kcal)281 kcal
Vetten15.2 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten31.8 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels4.3 g
Eiwitten1.8 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Hapjespan of grote koekenpan
Grote kom
Medium Bowl

Instructies

1
  • Remove the core from the apple and pear and dice it.
  • Finely zest the orange and put aside. Juice the orange into a small bowl.
  • Peel and grate the ginger. Mix the ginger with the orange juice.
2
  • Heat 1 tbsp of butter per person in a Baking Pan on medium heat.
  • Add apple and pear and bake for 4 - 5 minutes until golden brown.
  • Add the orange juice with ginger and 1/2 tbsp of cinammon powder per person to the pan. and let it simmer 8 - 10 minutes.
  • Pour the misture into a bowl and let cool in the fridge.
3
  • Mix ricota with the orange zests in a bowl.
  • Keep in the fridge until use.
4
  • Divide the layer of the fruits over the glasses and spread a layer of ricotta on top.
  • Repeat the process until create four layers.
  • Add the pieces of Stroopwafles on top.