Tuna melt in courgetteschuitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melt in courgetteschuitjes

Tuna melt in courgetteschuitjes

met kappertjes

Met dit recept tover je 258 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
Koolhydraatarm
Pescotarisch
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Ui

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Kappertjes

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Grove mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2225 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten14.9 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels4.1 g
Eiwitten29.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan met deksel
Grote kom

Instructies

-
1
  • Halveer de courgette in de lengte en hol uit met een lepel (zie Tip). Laat ongeveer 1/2 cm aan de randen over. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, afgedekt, 2 - 3 minuten op de snijkant.
  • Draai de courgette om en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.

Tip: Wil je niks verspillen? Snijd dan het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat het uitlekken in een vergiet. Voeg het vruchtvlees toe aan de vulling in stap 2.

-
2
  • Snijd het steeltje van de groene peper. Rol de groene peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd 1/4 groene peper per persoon in ringetjes.
  • Snipper de ui. Houd een klein deel apart ter garnering.
  • Maak in een grote kom een vulling van de ui, de helft van de groene peper, de tonijn, de yoghurt, de Midden-Oosterse kruidenmix, de geraspte belegen kaas, 2/3 van de kappertjes en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Vul de courgette met de vulling.
-
3
  • Strooi de geraspte oude kaas over de courgette.
  • Bak de courgette, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur in dezelfde grote wok of hapjespan, of tot de kaas gesmolten is (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Tip: kook je voor 4 personen? Gebruik dan een extra pan bij deze stap of gebruik de oven en bak de courgette 20 minuten op 200 graden. 

-
4
  • Verdeel de gevulde courgette over de borden.
  • Garneer met de overige ui, kappertjes en groene peper.
  • Serveer met de citroenpartjes.