Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Mini Turks brood
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)
40 gram
Geroosterde-paprikasaus
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ stuk(s)
Aubergine
¼ stuk(s)
Citroen
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
40 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Granaatappel
50 gram
Mini-romatomaten
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.25 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de aubergine op de schil in de pan en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.
Meng in een kleine kom per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie. Haal de aubergine uit de pan, leg ze op de schil op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 13 - 16 minuten in de oven. Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de parelcouscous in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en kippendijreepjes toe en bak de kip in 5 - 7 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie en munt fijn.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng vervolgens de tomaat, 1/2 tl citroensap per persoon en de helft van de verse kruiden met de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Snijd het broodje open. Besmeer met de geroosterde-paprikasaus. Beleg met de ui en kippendijreepjes. Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en serveer de aubergine erop. Garneer de parelcouscous en aubergine met de overige verse kruiden en granaatappelpitjes. Verkruimel de witte kaas erover. Serveer met de citroenpartjes.