Turks broodje met spinazie-omelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met spinazie-omelet

Turks broodje met spinazie-omelet

met Griekse salade en kruidenroomkaas

Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Gesneden rode ui

50 gram

Spinazie

2 stuk(s)

Ei

25 gram

Kruidenroomkaas

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Turks broodje

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Leccino-olijven

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)739 kcal
Energie (kJ)3093 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels3.8 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Garde
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de gesneden rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Eieren bakken
2

Voeg de eieren, kruidenroomkaas en 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak het Turkse broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.

Serveren
4

Verdeel de spinazie-omelet in stukken. Snijd het Turkse broodje open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de Griekse salade.