Turkse Kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pitabroodjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Bulgur
1.5 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Geroosterde-groentendip
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
¼ stuk(s)
Citroen
60 gram
Labne
1 stuk(s)
Pitabroodje
¼ head
Botersla
½ stuk(s)
Ui
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snipper de ui.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met dezelfde hoeveelheid kokend water.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Hak de sla grof.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog 1 tl sambal per persoon toe.
Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus, groentedip en de helft van de verse kruiden. Snijd de citroen in partjes en pers 1/4 citroen per persoon uit. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de bulgur. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Leg de sla op een bord. Leg daarop de bulgursalade. Garneer met de overige verse kruiden en citroenpartjes. Serveer met de pitabroodjes en de labne.