Turkse kisir bulgurbowl met tomaat
Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

met labne, pitabrood en lollo bionda

Turkse Kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pitabroodjes.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Bulgur

1.5 piece

Tomato

40 g

Roasted vegetable dip

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

¼ piece

Lemon

60 g

Labneh

1 piece

Pita bread

¼ head

Butter lettuce

½ piece

Red onion

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories949 kcal
Energy (kJ)3969 kJ
Fat46 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate98 g
Sugar8 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein20 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Large Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snipper de ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met dezelfde hoeveelheid kokend water.

Saus bereiden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Hak de sla grof.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog 1 tl sambal per persoon toe.

Salade maken
3

Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus, groentedip en de helft van de verse kruiden. Snijd de citroen in partjes en pers 1/4 citroen per persoon uit. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de bulgur. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4

Leg de sla op een bord. Leg daarop de bulgursalade. Garneer met de overige verse kruiden en citroenpartjes. Serveer met de pitabroodjes en de labne.