Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Een zelfgemaakte lahmacun met heerlijk gehakt van Texels lam

Je waant je even in Turkije tijdens het eten van dit gerecht. Alhoewel, het vlees komt van het Texelse lamsras, wat het natuurlijk ook weer een Nederlands tintje geeft. De lammetjes zijn opgegroeid in de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Lekker met frisse ijsbergsla en verse munt!

Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Puntpaprika

1 tl

Gemalen komijnzaad

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

40 gram

IJsbergsla en veldsla

2 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

stuk(s)

Lamsgehakt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)648 kcal
Energie (kJ)2711 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Snipper de ui en snijd de puntpaprika klein.
1

Snipper de ui en snijd de puntpaprika klein.

Rul het lamsgehakt met de ui en de puntpaprika
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het lamsgehakt met de komijnpoeder in 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 minuten. Voeg de puntpaprika toe en bak 2 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 3 – 4 minuten zachtjes koken.

4

Meng ondertussen de ijsbergslamelange met de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn in een saladekom. Hak de munt fijn, voeg de helft toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige munt toe aan het lamsgehakt.

Verwarm het platbrood in de koekenpan
5

Verhit een koekenpan op hoog vuur en verwarm het platbrood 1 minuut aan elke kant.

Beleg het platbrood met het lamsgehakt en de salade en rol het platbrood op.
6

Verdeel het platbrood over de borden. Beleg het platbrood met het lamsgehakt en de salade en rol het platbrood op.