Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt
Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Een zelfgemaakte lahmacun met heerlijk gehakt van Texels lam

Je waant je even in Turkije tijdens het eten van dit gerecht. Alhoewel, het vlees komt van het Texelse lamsras, wat het natuurlijk ook weer een Nederlands tintje geeft. De lammetjes zijn opgegroeid in de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Lekker met frisse ijsbergsla en verse munt!

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Puntpaprika

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

⅓ can

Tomatenpuree

½ can

Tomatenblokjes

40 g

IJsbergsla en veldsla

2 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

2 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

unit

Lamsgehakt

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories648 kcal
Energy (kJ)2711 kJ
Fat30 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate61 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Snipper de ui en snijd de puntpaprika klein.
1

Snipper de ui en snijd de puntpaprika klein.

Rul het lamsgehakt met de ui en de puntpaprika
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het lamsgehakt met de komijnpoeder in 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 minuten. Voeg de puntpaprika toe en bak 2 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 3 – 4 minuten zachtjes koken.

4

Meng ondertussen de ijsbergslamelange met de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn in een saladekom. Hak de munt fijn, voeg de helft toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige munt toe aan het lamsgehakt.

Verwarm het platbrood in de koekenpan
5

Verhit een koekenpan op hoog vuur en verwarm het platbrood 1 minuut aan elke kant.

Beleg het platbrood met het lamsgehakt en de salade en rol het platbrood op.
6

Verdeel het platbrood over de borden. Beleg het platbrood met het lamsgehakt en de salade en rol het platbrood op.