Udonnoedels met biefstukreepjes in teriyaki-mascarponesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met biefstukreepjes in teriyaki-mascarponesaus

Udonnoedels met biefstukreepjes in teriyaki-mascarponesaus

met champignons, prei en Thais basilicum

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de Hüttenkäse, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

100 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2417 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten51.6 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels6.5 g
Eiwitten36.3 g
Zout4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

 

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op hoog vuur (zie Tip). 
  • Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie.
  • Voeg aan dezelfde pan de knoflook en de roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten mee. 

Tip: Bak de biefstukreepjes kort voor rosé vlees of langer voor doorbakken. De biefstukreepjes zijn snel gaar, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.

Saus maken
3
  • Voeg de mascarpone, teriyakisaus en sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak ondertussen de verse kruiden grof.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Serveren
4
  • Serveer de udonnoedels en de biefstukreepjes in een diep bord. 
  • Garneer met de gezouten pinda's en de verse kruiden.