Udonnoedels met biefstukreepjes in teriyaki-mascarponesaus
Udonnoedels met biefstukreepjes in teriyaki-mascarponesaus

Udonnoedels met biefstukreepjes in teriyaki-mascarponesaus

met champignons, prei en Thais basilicum

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de Hüttenkäse, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

5 g

Mint, coriander & Thai basil

100 g

Steak strips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2417 kJ
Calories578 kcal
Fat24.2 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate51.6 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein36.3 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

 

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op hoog vuur (zie Tip). 
  • Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie.
  • Voeg aan dezelfde pan de knoflook en de roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten mee. 

Tip: Bak de biefstukreepjes kort voor rosé vlees of langer voor doorbakken. De biefstukreepjes zijn snel gaar, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.

Saus maken
3
  • Voeg de mascarpone, teriyakisaus en sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak ondertussen de verse kruiden grof.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Serveren
4
  • Serveer de udonnoedels en de biefstukreepjes in een diep bord. 
  • Garneer met de gezouten pinda's en de verse kruiden.