topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met garnalen

Udonnoedels met garnalen

met groenten

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en daarom in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle smaken op van dit eenpansgerecht.

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Groentemix met wittekool

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ tl

Bloem

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2909 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten19.2 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten101.6 g
waarvan suikers34.9 g
Vezels8.7 g
Eiwitten26.7 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groentemix met de nasi-bamikruidenmix 4 - 6 minuten.
  • Voeg de garnalen en de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de ketjap manis, de bloem en de aangegeven hoeveelheid water.
Noedels toevoegen
3
  • Voeg, zodra de garnalen gaar zijn, de noedels en de saus toe aan de pan. 
  • Schep goed om en roerbak 3 minuten. 
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de noedels en meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen of diepe borden.
  • Garneer met de verse kruiden en de pinda's.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?