LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de zoete Aziatische saus in sommige boxen vervangen door Thaise wokpasta.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet. Houd wel goed in de gaten of het geheel niet te droog wordt - voeg eventueel wat extra bouillon toe in stap 3.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Bosui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
100 gram
Kipfilethaasjes
¼ stuk(s)
Komkommer
35 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat Gluten, Soja)
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
5 gram
Cashewstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
½ el
Zonnebloemolie
50 ml
Kippenbouillon
½ el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en groente (zie TIP). Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels, kip en groente over de borden.Garneer met de cashewstukjes.