LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de zoete Aziatische saus in sommige boxen vervangen door Thaise wokpasta.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet. Houd wel goed in de gaten of het geheel niet te droog wordt - voeg eventueel wat extra bouillon toe in stap 3.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Champignons
1 unit
Bosui
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
100 g
Kipfilethaasjes
¼ unit
Komkommer
35 g
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
200 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
5 g
Cashewstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
50 milliliters
Kippenbouillon
½ tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en groente (zie TIP). Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels, kip en groente over de borden.Garneer met de cashewstukjes.