Varkenshaas met bietensalade en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met bietensalade en krieltjes

Varkenshaas met bietensalade en krieltjes

met gebakken peer en gekaramelliseerde rode ui

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

75 gram

Gesnipperde rode ui

20 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2209 kJ
Energie (kcal)528 kcal
Vetten18.2 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes 12 - 14 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
  • Blus de ui af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Heb je liever meer doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3
  • Weeg de voorgekookte bieten af en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de peerpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4
  • Voeg de gemengde sla, rode biet en honing-mosterddressing toe aan een saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.

Weetje: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!