Varkenshaas met picklesmousseline
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met picklesmousseline

Varkenshaas met picklesmousseline

met knolselderijpuree en gestoofde broccoli

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

25 gram

Piccalilly

50 gram

Hollandaisesaus

100 gram

Broccoliroosjes

150 gram

Knolselderijblokjes

5 gram

Verse dille & bieslook

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

30 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

5 ml

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)733 kcal
Energie (kJ)3065 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers3 g
Vezels15.3 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Zet de voorgekookte halve krieltjes en de knolselderijblokjes onder water in een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden grof. Bereid 30 ml groentebouillon per persoon.

Tip: Is het lastig om 30 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Varkenshaas bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 4 - 6 minuten. Keer regelmatig om zodat alle kanten mooi dichtschroeien. Dek de koekenpan af en bak nog 4 minuten.

Puree maken
3

Verhit 1/2 el roomboter in een andere pan met deksel. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en stoof, afgedekt, 5 - 7 minuten op middellaag vuur. Giet af en bewaar in een kom. Stamp met een aardappelstamper de knolselderijblokjes en krieltjes tot een grove puree en roer er 1/3 van de piccalilly door. Voeg een scheutje melk toe en breng flink op smaak met peper en zout. Voeg de hollandaisesaus toe aan de pan van de broccoli en verwarm 1 - 2 minuten. Roer er de overige piccalilly doorheen.

Tip:

Serveren
4

Meng de helft van de kruiden en de olijfolie met citroen door de broccoli. Breng op smaak met peper. Verdeel de varkenshaas en de puree over de borden. Schep de broccoliroosjes ernaast. Schep de picklesmousseline over de varkenshaas. Garneer het geheel met de overige verse kruiden.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.