Varkenshaas met picklesmousseline
Varkenshaas met picklesmousseline

Varkenshaas met picklesmousseline

met knolselderijpuree en gestoofde broccoli

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork tenderloin

25 g

Piccalilli

50 g

Hollandaise sauce

100 g

Broccoli florets

150 g

Celeriac cubes

5 g

Fresh dill & chives

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Garlic

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

30 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

5 milliliters

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories733 kcal
Energy (kJ)3065 kJ
Fat38 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate48 g
Sugar3 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein44 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Potato Masher
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Zet de voorgekookte halve krieltjes en de knolselderijblokjes onder water in een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden grof. Bereid 30 ml groentebouillon per persoon.

Tip: Is het lastig om 30 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Varkenshaas bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 4 - 6 minuten. Keer regelmatig om zodat alle kanten mooi dichtschroeien. Dek de koekenpan af en bak nog 4 minuten.

Puree maken
3

Verhit 1/2 el roomboter in een andere pan met deksel. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en stoof, afgedekt, 5 - 7 minuten op middellaag vuur. Giet af en bewaar in een kom. Stamp met een aardappelstamper de knolselderijblokjes en krieltjes tot een grove puree en roer er 1/3 van de piccalilly door. Voeg een scheutje melk toe en breng flink op smaak met peper en zout. Voeg de hollandaisesaus toe aan de pan van de broccoli en verwarm 1 - 2 minuten. Roer er de overige piccalilly doorheen.

Tip:

Serveren
4

Meng de helft van de kruiden en de olijfolie met citroen door de broccoli. Breng op smaak met peper. Verdeel de varkenshaas en de puree over de borden. Schep de broccoliroosjes ernaast. Schep de picklesmousseline over de varkenshaas. Garneer het geheel met de overige verse kruiden.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.