Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten - spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes van deze seizoensheld zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Gele nectarine
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Varkenshaas
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
[Plantaardige] roomboter
¾ el
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Extra vierge olijfolie
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.
Tip:
Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.
Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je liever van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.
Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.
Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.
Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.