Varkenshaas met zomerse salade
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten - spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes van deze seizoensheld zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Yellow nectarine

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Pork tenderloin

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¾ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories577 kcal
Energy (kJ)2412 kJ
Fat22 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate58 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein33 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.

Tip:

Varkenshaas bakken
2

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je liever van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3

Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.