Varkensoester met ratatouille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met ratatouille

Varkensoester met ratatouille

met aardappelsalade

Vandaag maak je een variant op ratatouille. Je legt tomaat, aubergine en courgette om en om zodat het er extra mooi uitziet (net als in de film)!

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Aubergine

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

250 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkensoester

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)811 kcal
Energie (kJ)3394 kJ
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten56.3 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels8.2 g
Eiwitten36.8 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes van maximum 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de courgette-, aubergine- en tomatenplakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Meng in een kleine kom de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl tijm en besprenkel de groenten hiermee. Breng op smaak met peper en zout en bak 35 - 40 minuten in de oven. 

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Laat de aardappelen goed afkoelen – anders nemen ze bij het mengen in stap 5 een deel van de mayonaise op en zal de aardappelsalade minder smeuïg worden.

Varkensoester bakken
4

Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkensoester 3 minuten per kant. Snijd de bieslook fijn.

Aardappelsalade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed. 

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de varkensoester ernaast.