Je maakt voor dit gerecht gemakkelijk zelf een zoetzure saus. De saus bestaat uit rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en bruine suiker. Je brengt de voorgekruide varkenshaasreepjes en groente op smaak met de saus en met kardemom. Dit heeft een scherpe geur en smaakt een beetje naar citroen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
200 gram
Chinese groentemix
(Kan bevatten Selderij)
100 stuk(s)
Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden
½ tl
Gemalen kardemom
1 el
Zonnebloemolie
2 el
Ketjap manis
1 tl
Bruine suiker
¼ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Bestrooi met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjap apart.
Snijd de kastanjechampignons uit de groentemix in plakken. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkens-haasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentemix en kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten.
Voeg de zoetzure-ketjapsaus toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 5 minuten.
Verdeel de rijst en zoetzure groenten over de borden.