Varkensreepjes met rijst, groente en zoetzure saus
Varkensreepjes met rijst, groente en zoetzure saus

Varkensreepjes met rijst, groente en zoetzure saus

Je maakt voor dit gerecht gemakkelijk zelf een zoetzure saus. De saus bestaat uit rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en bruine suiker. Je brengt de voorgekruide varkenshaasreepjes en groente op smaak met de saus en met kardemom. Dit heeft een scherpe geur en smaakt een beetje naar citroen.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Rode ui

⅓ can

Tomatenpuree

200 g

Chinese groentemix

(May be present Celery)

100 unit

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

½ teaspoon

Gemalen kardemom

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

2 tablespoon

Ketjap manis

1 teaspoon

Bruine suiker

¼ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories730 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate99 g
Sugar15 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Bestrooi met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjap apart.

3

Snijd de kastanjechampignons uit de groentemix in plakken. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkens-haasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentemix en kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten.

4

Voeg de zoetzure-ketjapsaus toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 5 minuten.

5

Verdeel de rijst en zoetzure groenten over de borden.