Je maakt voor dit gerecht gemakkelijk zelf een zoetzure saus. De saus bestaat uit rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en bruine suiker. Je brengt de voorgekruide varkenshaasreepjes en groente op smaak met de saus en met kardemom. Dit heeft een scherpe geur en smaakt een beetje naar citroen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
½ unit
Rode ui
⅓ can
Tomatenpuree
200 g
Chinese groentemix
(May be present Celery)
100 unit
Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden
½ teaspoon
Gemalen kardemom
1 tablespoon
Zonnebloemolie
2 tablespoon
Ketjap manis
1 teaspoon
Bruine suiker
¼ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Bestrooi met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjap apart.
Snijd de kastanjechampignons uit de groentemix in plakken. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkens-haasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentemix en kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten.
Voeg de zoetzure-ketjapsaus toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 5 minuten.
Verdeel de rijst en zoetzure groenten over de borden.