Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

met bospeen en geroosterde-paprikasaus

Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert alle Spaanse klassiekers, van varkensworst met paprikapoeder en aioli tot patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!

Labels:
Familie
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ bosje(s)

Bospeen

0.99 tl

Paprikapoeder

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

5 gram

Amandelschaafsel

2.5 gram

Verse krulpeterselie

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)837 kcal
Energie (kJ)3501 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 200 g aardappelen per persoon. Gebruik de overige aardappelen bijvoorbeeld in een koude salade .

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de geroosterde-paprikasaus.