Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert alle Spaanse klassiekers, van varkensworst met paprikapoeder en aioli tot patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ bunch
Bunched carrots
0.99 teaspoon
Ground paprika
250 g
Potatoes
1 piece
Pork sausage with lemon & thyme
5 g
Shaved almonds
2.5 g
Fresh curly parsley
20 g
Roasted bell pepper sauce
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 200 g aardappelen per persoon. Gebruik de overige aardappelen bijvoorbeeld in een koude salade .
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de krulpeterselie fijn.
Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de geroosterde-paprikasaus.