Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

met Italiaanse groenten en frisse yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Gesneden rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3771 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels15.6 g
Eiwitten34.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Groentemix bakken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en groentemix 3 - 5 minuten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 5 minuten. Voeg de gesneden ui toe aan de pan met de varkensworstjes en bak 5 - 7 minuten mee.
Couscous bereiden
2
  • Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen.
  • Zet het vuur uit en laat het geheel 10 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.

 

Yoghurtsaus maken
3
  • Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, de verse kruiden en extra vierge olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Serveren
4
  • Verdeel de couscous over de borden.
  • Schep de worstjes en gebakken ui op de couscous.
  • Serveer met de yoghurtsaus.