Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous
Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

met Italiaanse groenten en frisse yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

40 g

Chopped ​​red onion

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

½

Tomato paste

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium beef stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3771 kJ
Calories901 kcal
Fat48.4 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate76.4 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein34.6 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Groentemix bakken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en groentemix 3 - 5 minuten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 5 minuten. Voeg de gesneden ui toe aan de pan met de varkensworstjes en bak 5 - 7 minuten mee.
Couscous bereiden
2
  • Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen.
  • Zet het vuur uit en laat het geheel 10 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.

 

Yoghurtsaus maken
3
  • Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, de verse kruiden en extra vierge olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Serveren
4
  • Verdeel de couscous over de borden.
  • Schep de worstjes en gebakken ui op de couscous.
  • Serveer met de yoghurtsaus.