Bowl met veggie ponzu-'gehakt' en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met veggie ponzu-'gehakt' en frisse salade

Bowl met veggie ponzu-'gehakt' en frisse salade

met rijst, lenteknoflook en pinda's

Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Labels:
Plantaardig
Nieuw ingrediënt
Caloriebewust
Allergenen :
Sulfiet
Soja
Gerst
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Lenteknoflook

(Bevat Sulfiet)

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

80 gram

Vegan gehakt

(Bevat Soja, Gerst)

75 gram

Gesneden rode ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

⅔ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2918 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten88.3 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels4.6 g
Eiwitten25.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Waterkoker
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker.
  • Voeg de basmatirijst en het water uit de waterkoker toe aan een pan met deksel. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. 
  • Snijd de lenteknoflook in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes.
Vegan gehakt bakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de lenteknoflook en de gesneden rode ui toe en bak 1 minuut.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg 2 el water per persoon, de zoete Aziatische saus en de helft van de ponzu toe en bak 1 minuut mee.
  • Haal de pan van het vuur en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Voeg de verse kruiden en de limoenrasp naar smaak toe en meng door. Breng op smaak met sambal, peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Scheur de bladen van de botersla grof (zie Tip). Voeg de komkommer en botersla toe aan een saladekom en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom het groene gedeelte van de lenteknoflook met per persoon: 1 el suiker, 1 el wittewijnazijn, 1 el water en de overige ponzu. Meng goed.

Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.

Serveren
4
  • Verdeel het vegan gehakt, de rijst en de salade over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de lenteknoflookdressing en met de eventueel overige limoenpartjes.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!