Bowl met veggie ponzu-'gehakt' en frisse salade
Bowl met veggie ponzu-'gehakt' en frisse salade

Bowl met veggie ponzu-'gehakt' en frisse salade

met rijst, lenteknoflook en pinda's

Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Tags:
Plant-based
Calorie Smart
Allergens:
Sulphites
Soy
Barley
Wheat
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Spring garlic

(Contains Sulphites)

5 g

Mint, coriander & Thai basil

¼ piece

Lime

80 g

Vegan mince

(Contains Soy, Barley)

75 g

Chopped ​​red onion

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

15 g

Ponzu

(Contains Soy, Sulphites, Wheat)

⅔ piece

[Persian] cucumber

½ head

Butter lettuce

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2918 kJ
Calories697 kcal
Fat26.1 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate88.3 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein25.9 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Kettle
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker.
  • Voeg de basmatirijst en het water uit de waterkoker toe aan een pan met deksel. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. 
  • Snijd de lenteknoflook in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes.
Vegan gehakt bakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de lenteknoflook en de gesneden rode ui toe en bak 1 minuut.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg 2 el water per persoon, de zoete Aziatische saus en de helft van de ponzu toe en bak 1 minuut mee.
  • Haal de pan van het vuur en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Voeg de verse kruiden en de limoenrasp naar smaak toe en meng door. Breng op smaak met sambal, peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Scheur de bladen van de botersla grof (zie Tip). Voeg de komkommer en botersla toe aan een saladekom en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom het groene gedeelte van de lenteknoflook met per persoon: 1 el suiker, 1 el wittewijnazijn, 1 el water en de overige ponzu. Meng goed.

Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.

Serveren
4
  • Verdeel het vegan gehakt, de rijst en de salade over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de lenteknoflookdressing en met de eventueel overige limoenpartjes.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!