Veggie nuggets met bietensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie nuggets met bietensalade

Veggie nuggets met bietensalade

met gebakken aardappeltjes en uienchutney

De vegan nuggets hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Plantaardig
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Pikante uienchutney

20 gram

Rucola en veldsla

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Gele biet

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3707 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten45.4 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten94.8 g
waarvan suikers32.8 g
Vezels19.3 g
Eiwitten16.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bieten bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bieten. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Kook 15 - 20 minuten, of tot de bieten gaar zijn. Giet af en zet opzij.

Ui bakken
3

Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

Nuggets bakken
4

Verhit opnieuw 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes. Verhit daarna de overige boter in dezelfde koekenpan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

Dressing maken
5

Meng in een saladekom de mosterd, suiker, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.