Veggie nuggets met bietensalade
Veggie nuggets met bietensalade

Veggie nuggets met bietensalade

met gebakken aardappeltjes en uienchutney

De vegan nuggets hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Tags:
Family
Plant-based
Allergens:
Wheat
Barley
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

5 piece

Vegan nuggets

(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

½ piece

Apple

20 g

Onion chutney

20 g

Arugula & lamb's lettuce

200 g

Baby potatoes

1 piece

Golden beetroot

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3707 kJ
Calories886 kcal
Fat45.4 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate94.8 g
Sugar32.8 g
Dietary Fiber19.3 g
Protein16.6 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bieten bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bieten. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Kook 15 - 20 minuten, of tot de bieten gaar zijn. Giet af en zet opzij.

Ui bakken
3

Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

Nuggets bakken
4

Verhit opnieuw 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes. Verhit daarna de overige boter in dezelfde koekenpan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

Dressing maken
5

Meng in een saladekom de mosterd, suiker, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.