De vegan nuggets hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
5 piece
Vegan nuggets
(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)
½ piece
Apple
20 g
Onion chutney
20 g
Arugula & lamb's lettuce
200 g
Baby potatoes
1 piece
Golden beetroot
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bieten. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Kook 15 - 20 minuten, of tot de bieten gaar zijn. Giet af en zet opzij.
Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.
Verhit opnieuw 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes. Verhit daarna de overige boter in dezelfde koekenpan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).
Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.
Meng in een saladekom de mosterd, suiker, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.